19580 ogłoszeń rolniczych w bazie

Makuch rzepakowy ekstrudowany

Ogłoszenie nieaktywne

Ogłoszenie zostało usunięte przez jej właściciela lub czas jego ważności upłynął dnia: 21 Czerwiec 2013

Co chcesz zrobić?

Typ oferty: Sprzedam/Oferuję

Minimalne zamówienie 24 t - luz
tel. 608091975
Komponent białkowy do sporządzania pasz w gospodarstwie. Powstaje w procesie tłoczenia drobno zmielonych nasion rzepaku a następnie poddania ich działaniu wysokiej temp. i ciśnienia.
Zawartość białka: 32%
Zawartość tluszczu: 7,5%
Zawartość włókna: 15%
Energia brutto - 21 MJ/kg
Energia metaboliczna dla:
- świń - 18 MJ/kg< br/>- drobiu - 17 MJ/kg
- przeżuwaczy - 13 MJ/kg
Energia Netto Laktacji dla przeżuwaczy- 7,04 MJ = 0,99JPM = 1661 kcal
Aminokwasy g/kg białka:
-Lizyna- 21,5
-Metionina- 6
-Treonina- 14,9
-Tryptofan- 18,8
Dawkowanie:
- dla tuczników od 0 do 13%,
- dla prosiąt i warchlaków do 4%,
- dla loch niskoprośnych 4-6%,
- dla loch wysokoprośnych 3-5%,
- dla krów mlecznych do 2kg/szt/dz ,
- dla bydła opasowego do 3kg/szt/dz
- dla brojlerów do 10%
- dla kur 5-8%
- dla indyków 6-10%
- dla kaczek i gesi 8-10%
Zamiennik: śruta rzepakowa, słonecznikowa, sojowa
+ rozwiń

Wyświetleń: 468
Dodano: 07 Grudzień 2011