9503 ogłoszeń rolniczych w bazie

Śruta rzepakowa

Ogłoszenie nieaktywne

Ogłoszenie zostało usunięte przez jej właściciela lub czas jego ważności upłynął dnia: 21 Czerwiec 2013

Co chcesz zrobić?

Typ oferty: Sprzedam/Oferuję

Komponent wysokobiałkowy, będący produktem ubocznym przemysłu olejarskiego. Powstaje w procesie ekstrakcji tłuszczu z nasion rzepaku za pomocą rozpuszczalników organicznych.
Zawartość białka: min 33-34%
Zawartość tłuszczu: 1,5 - 2%
Włókno: 13%
Energia metaboliczna dla:
-świń- 11,0-12,0 MJ/kg = 2605-2841 kcal/kg
-drobiu- 8,5-10,5 MJ/kg = 2213-2486 kcal/kg
Enercia netto la ktacji (NEL) dla przeżuwaczy 5-7,5 MJ/kg = 1184-1776 kcal/kg = 0,7-1,06 JPM
Aminokwasy g/kg białka:
-Lizyna- 20
-Metionina+Cystyna- 15,8
-Treonina- 15,4
-Tryptofan- 5
Dawkowanie:
-dla warchlaków dawka do 5%
-dla tuczników (od 30 do 70kg mc): dawka od 5 do 7,5%
-od 70kg do uboju dawka 8-15%
-dla loch karmiących: do 5%
-dla loch niskoprośnych: max do 10%
-dla krów: od 0 do 30% na 1t paszy lub przy dawkowaniu indywidualnym max 3,5kg/szt/dzień;
-dla bydła opasowego - 20-25% na 1t paszy
-dla brojlerów: 5 - 10%
-dla kur i starszych grup indyków - do 10% na 1t paszy;
-dla gęsi i kaczek- 5 -10% na 1t paszy;
+ rozwiń

Wyświetleń: 657
Dodano: 12 Październik 2011